Kopējais lapas skatījumu skaits

piektdiena, 2011. gada 25. februāris

Finansiālais "pienesums".

Tie, kuri safanojušies par nodokļiem, kurus dāņu cūkaudzētāji it kā iepludina Latvijas valsts budžetā, var ieskatīties LURSOFT datu bāzē. Viņi būs krietni vīlušies. Valsts, ne tikai nesaņem solītos nodokļu apjomus, bet vēl maksā "rasmuseniem" atbalsta maksājumus. Atgādinām, ka cūku biznesmeņi par cūku eksportu uz Krieviju saņem eksporta subsīdijas un valsts viņiem samaksā atpakaļ PVN.

Kā pie gandrīz 10 miljonu latu kredīta tiek ,,cūku baroni'' - SIA Gaižēni

(Vai ir līdzība ar Banka Baltija un Parex Banku?)

Dānijas sabiedrība satraukta par Orhūsas Vietējās Bankas prezidenta darbību, kreditējot pašam piederošo SIA ’’Gaižēni’’.

Bankas prezidents aizņemies miljonus savā bankā.

Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) valdes priekšsēdētājs Rasmus Juhl Rasmussens (Rasmus Juhl Rasmussen) ar kredītu nodrošinājis savu lauksaimniecības uzņēmumu Latvijā SIA ’’Gaižēni’’. Projektu Latvijā Dagbladet Børsen nosauc par nerentablu un nedrošu.
Darījums noticis bez bankas akcionāru zināšanas un bankas Valdes priekšsēdētājs liedzies, ka jelkad bijis parādā bankai.

Vēlāk viņš apstiprina, ka viņam piederošs lauksaimniecības uzņēmums Latvijā ir bankas klients un kredīts 2006. gadā bijis 25 miljoni Dānijas kronas un 2009. gadā tas pieaudzis līdz 105 miljoniem Dānijas kronu.

Sākotnēji bankas prezidents Rasmus Juhl Rasmussens noliedza, ka ir bankas kredītņēmējs, vēlāk viņš izdevumam atzīst, ka tas nav bijis korekti.

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/09/20/231219.htm&rurl

SIA Gaižēni izsniegtais kredīts var apdraudēt Orhūsas Vietējās Bankas stabilitāti.

,,... ir jāizmeklē, vai banka nav pārkāpusi likumu. ...SIA Gaižēni izsniegtais kredīts var apdraudēt Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) stabilitāti, jo uzņēmumam nav īpaši laba likviditāte’’, saka Pouls Krügers Andersens Orhūsas Biznesa skolas profesors.

http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus/Nyheder/AarhusBy/2010/09/22/071311.htm

Policija interesējas par Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) saistību ar Hadsten Rotari klubu

http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article2323483.ece

Intervija ar Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) valdes priekšsēdētājs Rasmus Juhl Rasmussens (Rasmus Juhl Rasmussen).

Publicēts 31.01.11http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article2323483.ece

Dānijas Valsts pārņem 67,5 procentu kontrolpaketi Orhūsas Lokalbankā.

(Vai tam ir kāds sakars ar Dānijas vēstnieka Latvijā aktivitāti- dāņu cūkkopības biznesa lobēšanu?)


Rasmus Juhl Rasmussens saglabā mazāk par 5 procentiem bankas akciju. 25.02.2011.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/202268/bankformands_ejerskab_svinder_i_aarhus.html

Ir pamatotas bažas par bankas izdzīvošanu.23.02.2011.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/202268/bankformands_ejerskab_svinder_i_aarhus.html


*,,...Latvijas Cūku audzētāju asociācijas direktors Varis Sīmanis sacīja, ka Bauskas rajona cūkkopības saimniecības - SIA «Gaižēni» un arī SIA «Uzvara-Strauti» - ir vienas no lielākajām Latvijā. Abas ir iekļāvušās asociācijā un pērn saņēmušas valsts atbalstu, kas tika piešķirts krīzes pārvarēšanai cūkkopības nozarē. Sivēnmāšu skaits katrā saimniecībā pērn nepārsniedza vienu tūkstoti.''

07.01.2009.http://www.bauskasdzive.lv/news/article.html?xml_id=6218

trešdiena, 2011. gada 23. februāris

Investīciju sekas

Moderno tehnoloģiju „ progresu” varam skatīt Polijas un Lietuvas lauku pieredzē. Arī mūsu kaimiņiem „ investori „ solīja dažādus labumus. Arī mūsu kaimiņu pašvaldību iedzīvotāji tika vesti uz paraugfermām, kurās, vismaz ekskursiju laikā, nekas nesmirdēja un nenoplūda. Diemžēl iekštelpās iekļūt bez iepriekšēja pieteikuma un karantīnas pasākumiem nespēj pat kontrolējošo iestāžu darbinieki. Bet šodien uzticēšanās investoru solījumiem mūsu kaimiņvalstu laukus pamazām iztukšo no iedzīvotājiem.

Interesanti, ka daži šo valstu pašvaldību vadītāji nostājas pret savu iedzīvotāju interesēm un atbalsta cūku lielfermu būvniecību. Tas ir radījis iedzīvotāju aizdomas, ka pret labvēlību viņi saņem dāņu cūku biznesa akcijas. Pārbaudīt šīs aizdomas ir ļoti sarežģīti, jo akcionāru sastāvs tiek turēts slepenībā.

Pirms atbalsti dāņu lielfermas NOSKATIES!!!

http://www.pigbusiness.co.uk/the_film/

pirmdiena, 2011. gada 21. februāris

Arī eiropieši protestē...

2011. 22. janvārī Pasaules Lauksaimniecības ministrus un lauksaimniecības koncernu vadību vētraini sagaidīja Berlīnē. Ielās 22 000 cilvēki protestēja: PRET- INDUSTRIĀLĀM FERMĀM, ĢMO, EKSPORTA SUBSĪDIJĀM LAUKSAIMNIECĪBAS PRODUKCIJAI visā ES!
Latvijas Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs arī piedalījās šajā tikšanās reizē.
Šo ziņu publicējam mēs, jo Latvijas mediji to ,,jauši vai nejauši'' noklusēja.

http://www.youtube.com/watch?v=F1IqoaC7GBQ

Arī Eiropas Parlamentā vēlme atbrīvoties no industriālās cūku audzēsānas!

2011. gada 09. februārī Eiropas Parlamentā.
Paziņojums http://www.pigbusiness.co.uk/take-action/act-as-a-citizen/europe/time-for-change-event/
Filma http://www.pigbusiness.co.uk/the_film/
Debates http://soundcloud.com/pig-business/sets/pigbusiness-eu-event/

Latviju apciemo Lietuvā arī bēdīgi slavens investors Klauss Baltsersens.

Tikai nedaudz par investoru- SIA ''Latagro'' īpašnieku UAB ''Saerimner'' uzņēmumiem Lietuvā, ko vada Klauss Baltsersens.

SIA ''Latagro'' īpašnieks UAB ''Saerimner'' Kelmes rajonā.

Neskatoties uz lietavām UAB ''Saerimner'' izved šķidrmēslus, tie aizskalojās pa meliorācijas grāvjiem uz Vengres upīti, tālāk Gryžuvas upi . Kompetento iestāžu analīzes liecina- organiskais piesārņojums pārsniedz maksimāli pieļaujamo līmeni 116 reizes, slāpeklis- pārsniedz 21 reizes, fosfors — 5 reizes pieļaujamo normu. Uzņēmuma par vides aizsardzību atbildīgais specialists iesniedz atlūgumu.

http://www.balsas.lt/naujiena/172491/danu-kiaulidziu-tarsa-116-kartu-virsijo-norma

http://www.balsas.lt/naujiena/172491/danu-kiaulidziu-tarsa-116-kartu-virsijo-norma

SIA ''Latagro'' īpašnieka UAB Saerimner pārkāpums attiecībā uz koplietošanas ceļa izmantošanu.

http://www.suduvosgidas.lt/index.php?cid=369&new_id=65534

Juseviču /Jusevičiai/ ciemā UAB ''Saerimner'' kompleksā pusotra gada laikā sastādīti 11 protokoli.

Pieļaujamās amonjaka un sērūdeņraža normas daudzkārt tiek pārsniegtas, pat pus kilometru no kompleksa- tā konstatē atbildīgā iestāde.

Mēslu sūknēšanas cauruļu aizdambēšanās un plīsumi- vidē nonāk simtiem tonnu smirdīgas masas. Cilvēkiem jādzīvo neciešamā smakā.

Kompleksa īpašnieki pārkāpj likumu un slēpj šķidrmēslu noplūdi, neziņo vides uzraudzības iestādei un sabiedrībai. Pēc mēneša un dažām dienām atkal jauna šķidrmēslu noplūde. Ir aizsprostojies mēslu sūknēšanas vads, tiek izveidots jauns pārvads, bet tas plīst (spiediens 10 atmosfēras), mēsli plūst pa meliorācijas grāvi. Turpmāk tiek aizliegts izmantot zemē ierakto mēslu transportēšanas cauruli un mēsli jāved ar cisternu.

Atkarībā no vēja virziena, no kompleksa radītajām smakām cieš iedzīvotāji Kvietkinės vai Jusevičių vai Santakos ciematos. Iedzīvotāji saka, ka smaka īpaši pastiprinās vakaros, kad tiek ieslēgti ventilatori, turklāt smako ne tikai laukā, bet arī mājokļos, tā ,,ka acīs cērt’’.

UAB ,,Saerimner’’ Marijamopoles Sabiedrības veselības centrā nav apstiprinātas sanitārās zonas un nav veikts novērtējums uz sabiedrības veselību. Arī pašvaldība nerīkojas atbilstoši. Varbūt vienkāršo cilvēku problēmu risināšanai tai neatliekot laika, jo notiekot cīņa par mēra amatu.

No Lietuvas centrālā laikraksta ,,Irytas’’ 2008.08.18.

www.lrytas.lt/-12190783471218085282-srutos-vienus-dusina-o-kitiems-kvepia-pinigais.htm

Joprojām problēmas Jusevičiu ciemā...

2009.01.23.http://www.santakoskaimas.lt/index.php%3Fcid%3D62

Jusevičiu ciems. Paplašināta kompetento iestāžu komisija secina, ka uzņēmums nav rīkojies atbilstoši piesārņojošo darbību veikšanas likumam, palielināts cūku skaits kompleksā, bet nav veikta ietekmes uz vidi procedūra. Tiek uzsākta pārbaude par uzņēmuma kontrolējošās iestādes vadības atbildību. Uzņēmums nav ziņojis par papildus ventilatoru uzstādīšanu, nav veicis ventilācijas sistēmu inventarizāciju un nav ziņojis par papildus emisijām no cūku kompleksa.2009.07.21.

http://www.marijampole.aps.lt/ava/content/news.jsp;jsessionid=ECA35E533FD0A1890654E9AC837A27E1?docLocator=6180949B75F411DE9E67746164617373&pathId=&type=NEWS&sortBy=publishDateFromDesc&inlanguage=lt&categoryId=

SIA ''Latagro'' īpašnieka UAB ''Saerimner'' uzņēmums joprojām rada iedzīvotājiem neciešamus apstākļus 2010.06.21.

http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/danu_kiaules_gozia_kaimo_vasara/

Kalvārijas pašvaldībā briest ekoloģiska katastrofa... 2009.12.28.

http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/kalvarijoje_bresta_ekologine_katastrofa/,print.1

SIA ,,Latagro’’ īpašnieka UAB ,, Saerimner’’ Moderni aprīkotais cūku nobarošanas komplekss- ekskursiju objekts.

Lietuvas masu mēdijos vairakkārt ziņots, ka hroniska smaka izplatoties pat vairāku kilometru attālumā no UAB ,,Saerimner ‘’ uzņēmuma ,,Musos’’, kas ir moderns kompleks ar jaunākām tehnoloģijām. Iedzīvotāji sūdzas par galvassāpēm vemšanu, astmu, ko izraisījusi smaka, ka ir spiesti uzturēties telpās, nevarot atvērt logus, drēbes, laukā izžāvētas, smirdot, naktīs smaka pastiprinoties.

www.zebra.lt/lt/aktualijos/ivairenybes/Danu-kiaules-puola-Lietuva-2008-08-28.html&prev=

www.zebra.lt/lt/aktualijos/ivairenybes/Danu-kiaules-puola-Lietuva-2008-08-28.html/comments

SIA ,,Latagro’’ īpašnieka UAB ,, Saerimner’’ cūku nobarošanas komplekss Krekenavā.

,,Lai cik skaisti runā UAB ,,Saerimner‘‘ ģenerāldirektors Klauss Baltsersens un viņa vietnieks Vaidotas Židanavičius par cūkkopības biznesa panākumiem, tomēr ar sabiedrību nevar atrast kopēju valodu. Iedzīvotāji cieš no neciešamas smakas, arī brīvdienās.

Iedzīvotāji lūdz pārtraukt mēslu liešanu uz laukiem Sv. Jāņa draudzes 600 gadu jubilejas un pilsētiņas svētku laikā. V. Židanavičius atzīst, ka nevar to apsolīt, jo vircas tvertnes esot pilnas, vienīgi, ja līs lietus, tad nemēslosim laukus. Iedzīvotājiem bija dota izvēle- vai lietus, vai neciešama smaka...‘‘

www.ve.lt 2009.06.22.

Cūku mēris SIA ,,Latagro’’ īpašnieka UAB ,, Saerimner’’ uzņēmumā.

Smags likuma pārkāpums- neziņošana veterinārajiem dienestiem.

http://www.delfi.lv/news/world/baltics/lietuvas-prokurori-skaidros-kapec-danu-ferma-izplatijiescuku-meris.d?id=25718925

Lieta tiesā, jo SIA ,,Latagro’’ īpašnieka UAB ,, Saerimner’’ uzņēmums 8,5 reizes pārsniedz projektā atļauto cūku skaitu kompleksā:

http://www.skrastas.lt/?lt=1141391142&nid=1273829797

http://www.suduvosgidas.lt/index.php?cid=369&new_id=55517

Dānijas vēstnieka Lietuvā pārmetumi, iedzīvotāji atsakās no kafijas un kūkām. Vēstnieks zaudē diplomāta iemaņas:

http://www.up.lt/straipsniai/skaitykite/?article_id=1770

Viļņā liela mēroga protests pret investoriem- industriāliem cūku audzētājiem Lietuvā, kas balstīts uz sabiedrības pieredzi, bet ne uz pieņēmumiem 2010.02.24.:

http://www.agropols.lv/?menu=87&newsid=9173

http://verslas.delfi.lt/business/nuomone-ar-gresia-visuomenininku-diktatas.d?id=29384305&com=1