Kopējais lapas skatījumu skaits

piektdiena, 2011. gada 25. februāris

Kā pie gandrīz 10 miljonu latu kredīta tiek ,,cūku baroni'' - SIA Gaižēni

(Vai ir līdzība ar Banka Baltija un Parex Banku?)

Dānijas sabiedrība satraukta par Orhūsas Vietējās Bankas prezidenta darbību, kreditējot pašam piederošo SIA ’’Gaižēni’’.

Bankas prezidents aizņemies miljonus savā bankā.

Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) valdes priekšsēdētājs Rasmus Juhl Rasmussens (Rasmus Juhl Rasmussen) ar kredītu nodrošinājis savu lauksaimniecības uzņēmumu Latvijā SIA ’’Gaižēni’’. Projektu Latvijā Dagbladet Børsen nosauc par nerentablu un nedrošu.
Darījums noticis bez bankas akcionāru zināšanas un bankas Valdes priekšsēdētājs liedzies, ka jelkad bijis parādā bankai.

Vēlāk viņš apstiprina, ka viņam piederošs lauksaimniecības uzņēmums Latvijā ir bankas klients un kredīts 2006. gadā bijis 25 miljoni Dānijas kronas un 2009. gadā tas pieaudzis līdz 105 miljoniem Dānijas kronu.

Sākotnēji bankas prezidents Rasmus Juhl Rasmussens noliedza, ka ir bankas kredītņēmējs, vēlāk viņš izdevumam atzīst, ka tas nav bijis korekti.

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/09/20/231219.htm&rurl

SIA Gaižēni izsniegtais kredīts var apdraudēt Orhūsas Vietējās Bankas stabilitāti.

,,... ir jāizmeklē, vai banka nav pārkāpusi likumu. ...SIA Gaižēni izsniegtais kredīts var apdraudēt Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) stabilitāti, jo uzņēmumam nav īpaši laba likviditāte’’, saka Pouls Krügers Andersens Orhūsas Biznesa skolas profesors.

http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus/Nyheder/AarhusBy/2010/09/22/071311.htm

Policija interesējas par Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) saistību ar Hadsten Rotari klubu

http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article2323483.ece

Intervija ar Orhūsas Vietējās Bankas (Aarhus Lokalbank) valdes priekšsēdētājs Rasmus Juhl Rasmussens (Rasmus Juhl Rasmussen).

Publicēts 31.01.11http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article2323483.ece

Dānijas Valsts pārņem 67,5 procentu kontrolpaketi Orhūsas Lokalbankā.

(Vai tam ir kāds sakars ar Dānijas vēstnieka Latvijā aktivitāti- dāņu cūkkopības biznesa lobēšanu?)


Rasmus Juhl Rasmussens saglabā mazāk par 5 procentiem bankas akciju. 25.02.2011.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/202268/bankformands_ejerskab_svinder_i_aarhus.html

Ir pamatotas bažas par bankas izdzīvošanu.23.02.2011.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/202268/bankformands_ejerskab_svinder_i_aarhus.html


*,,...Latvijas Cūku audzētāju asociācijas direktors Varis Sīmanis sacīja, ka Bauskas rajona cūkkopības saimniecības - SIA «Gaižēni» un arī SIA «Uzvara-Strauti» - ir vienas no lielākajām Latvijā. Abas ir iekļāvušās asociācijā un pērn saņēmušas valsts atbalstu, kas tika piešķirts krīzes pārvarēšanai cūkkopības nozarē. Sivēnmāšu skaits katrā saimniecībā pērn nepārsniedza vienu tūkstoti.''

07.01.2009.http://www.bauskasdzive.lv/news/article.html?xml_id=6218

2 komentāri:

  1. Būtu interesanti uzzināt, cik simtus vai tūkstošus hektāru Latvijas zemes dānis par šiem miljoniem ir nopircis vai nopirks?

    AtbildētDzēst
  2. Un šādu te negodīgu, pat kriminālu biznesmeņu intereses aizstāv Dānijas vēstnieks?! Mūsu lauksaimniecības ministram šādu te blēžu priekšā jātaisnojas par nepietiekamu pretimnākšanu?!
    Varbūt Dānijas vēstniecības darbinieki aizstāvēs arī dāņu cūku biznesa entuziastu un Sesavas uzmetēju Ziedoni Cauni, kuru policija pieķērusi malu medībās?

    AtbildētDzēst