Kopējais lapas skatījumu skaits

pirmdiena, 2011. gada 28. marts

Pārdomas pēc 27. marta TV3 raidījuma NEKĀ PERSONĪGA.

Pēc sižeta, kurā kāda dīvaina firma grib Latvijas laukus, bezmaz, piegāzt ar naudu, radās aizdomas, ka mūsu ļaunie murgi turpina pārvērsties realitātē. Dīvaini, ka Latvijā ir tādi iedzīvotāji, kuri, būdami pieauguši cilvēki, nesaprot, ka uz šīs planētas nekas netiek dalīts par velti.

Patreiz notiek intensīva ārvalstnieku cīņa par Latvijas zemi un īpašumiem. Cik maz lielo ražošanas līdzekļu ir atlicis Latvijas pilsoņu īpašumā! Vislielākā sāpe ir par zemi, jo tā ir nācijas neatkarības garants.

Padomijas gados mēs bijām okupēti, bet mums bija cerības, ka okupācijas vara reiz kritīs, kā tas arī notika. Mums ir aizdomas, ka šodien mūsu atgūtā neatkarība ir apdraudēta pavisam nopietni, jo, izpārdodot paši savus īpašumus, mēs jau juridiski leģitīmi atsakāmies būt saimnieki savā zemē.

Kāpēc būtu jāuztraucās par zemes izpārdošanu? Pirmkārt, zeme ir visvērtīgākais ražošanas līdzeklis, jo zaudējot ēkas un firmas, var būvēt un veidot jaunas, ja vien ir zeme. Otrkārt, vecās ES valstis sev pieņem aizvien jaunus industriālo lauksaimniecību ierobežojošus likumus, kas veicina vides atveseļošanu. Dabai un cilvēkiem nedraudzīgās nozares tiek pārceltas pie mums uz Austrumeiropu, kuras pamatiedzīvotāji ar gļēvu valdību un vietējo shēmotāju palīdzību tiek padarīti nabagi un izkliedēti pa pasauli kā lēts darbaspēks. Vietā būšot jāaicina viesstrādnieki no Ķīnas un Āfrikas valstīm. Ir aizdomas, ka Latvija var kļūt par Eiropas "kūtspakaļu", jo jau tagad "investori" cenšas mūsu valdībai diktēt likumus. Atsevišķi deputāti ir pat gatavi tirgot pilsonību!

Kas notiek ar Latvijas mežsaimniecību?! Tā ir nozare, kas ir lielākais mūsu ekonomiskās neatkarības garants. Ar nemitīgām VMD reformām un starptautisku AS LATVIJAS VALSTS MEŽI nomelnošanu, mežsaimniecība tiek novājināta, lai vēl atlikušos gan valsts gan privātos mežus varētu izpirkt ārvalstnieki. Arguments būs - latvieši nemāk saimniekot. Gluži tāpat kā tas notiek ar mūsu lauksaimniecību.

Mēs būtu laimīgi, ja izrādītos, ka mūsu murgi ir tikai lieks pārspīlējums, bet vērojot, kā lielvalstis kārto savas intereses Lībijā, Afganistānā un daudzās citās valstīs, rodas bailes par Latvijas neatkarību.

Par "godīgu" konkurenci.

Mūsu Aleksa Rasmussena vadītais SIA Gaižēni ir meitas uzņēmums lielam Dānijas holdingam .Viens no mums zināmajiem SIA Gaižēni līdzīpašniekiem Rasmus Juhl Rasmussens, viņš arī Livlande Holding A/S valdes loceklis (par viņu publicējām materiālus par kredīta ņemšanu Orhūsas Lokālbankā) bijis priekšsēdētāja vietnieks Danish Crown un tā meitas uzņēmuma Tulip priekšsēdētājs.
Danish Crown*- no 2000. līdz 2009. gadam ir saņēmis Eiropas Savienības maksājumus € 292 629 690, kas sastāv no lauku platību maksājumiem, biznesa attīstības dotācijām, cūkgaļas eksporta subsīdijām. Te jāatgādina, ka mūsu cūkaudzētāji eksporta subsīdijas nesaņem vispār.

http://www.farmsubsidy.org/DK/recipient/DK265381/danish-crown/
http://www.svineafgiftsfonden.dk/Om_fonden/Bestyrelse/Tilknytningsforhold.aspx
Ieskatam: Rasmus Juhl Rasmussena saņemtās subsīdijas privātajai saimniecībā ir 1 166 484 eiro ( laikā no 2000- 2009 gadam).
http://www.farmsubsidy.org/DK/recipient/DK126308/rasmus-juhl-rasmussen/
Livlande Holding A/S, īpašnieks Anders Danneskiold Lassen savai zemnieku saimniecībai saņēmis atbalstu no ES 3 668 384 eiro (2000-2009)
http://www.farmsubsidy.org/DK/recipient/DK249198/anders-d-lassen/
http://jira.dffe.dk/DFFETILSKUD/f?p=103:101:2429267534955527
* Danish Crown sastāv no meitas uzņēmumiem:
Tulip Food Company
Tulipvej 1 DK-8940 Randers
www.tulip.dk Sokolow
ul. Bukowinska 22 Warszawa 02-703
www.sokolow.pl
ESS-FOOD
ESS-FOOD
Industrivej 9
2605 Brøndby
www.ess-food.com
KLS UGGLARPS AB
Södra vägen 60
Box 932
391 29 Kalmar

Asbjärsvägen 38-0
S-231 96 Trelleborg

Team Ugglarps
Metallgatan 4
S-242 35 Hörby
www.klsugglarps.se
www.teamugglarp.se
Tulip Ltd Tulpe SIA
Seton House
Warwick Technology Park
Gallows Hill
Warwick
CV34 6DA
www.tulipltd.co.uk

Plumrose USA Inc.
7 Lexington Avenue
PO Box 1066
East Brunswick, NJ 08816
www.plumroseusa.com

DAT-Schaub amba
Flæsketorvet 41
1711 København VDanmark
www.dat-schaub.com

Friland A/S
Marsvej 43 Marsvej 43
8960 Randers SØ 8960
www.friland.dk

Scan Hide
Industrivej 15
5762 Vester Skerninge
No tā var secināt, ka mūsu Gaižēni ,iespējams, saņem Dānijas atbalsta maksājumus kā Danish Crown sastāvdaļa un arī Latvijas lauku subsīdijas un citus labumus kā Latvijas cūkaudzētāju asociācijas biedri.
Pašā Dānijā arī sabiedrība ir uztraukusies par "cūku baronu" bezkaunībām. "Ir labi, ka Dānijas cūkas tiek eksportētas uz ārzemēm, bet, vai tā ir valsts atbildība finansēt tirdzniecību, par ko var diskutēt. Ja vien ir pārredzams, kā tieši nauda tiek izlietota." Tā saka ekonomika profesors Peter Maskell.
Lai sabiedrība nebāztu degunu kur nevajag, 2010. gada novembra ES tiesas lēmums aizliedz turpmāk publicēt informāciju par subsīdiju saņēmējiem.
http://www.b.dk/politik/minister-bevar-aabenhed-om-landbrugsstoette
Par dāņu "zemnieku" negodīgu rīcību, saņemot ES atbalsta maksājumus liecina raksts Jyllands-Posten, kur rakstīts, ka lielas zemes platības neatbilst ES subsīdiju saņemšanai, jo tajās ir ietvertas arī ezeru, mežu, ēku zemes. Tāpēc ministrija sāka pārbaudīt vairāk nekā 2 000 pieteikumus par lauksaimniecības subsīdiju nelikumīgiem maksājumiem pēc tā sauktās lauku bloku sistēmas. Arī atbildīgās ministrijas, kas pārvalda ES lauksaimniecības subsīdijas Dānijā, direktors B. Josefsens saka CNN, ka vairāk nekā 2 000 atbalsta saņēmējiem tiks nosūtītas vēstules, kurās tiks lūgts viņu paskaidrojums. Esot jāpārrēķina atbalsta tiesības sākot jau no 2005.gada. Vai tāda rīcība būtu tas izslavētais dāņu zemnieku saimniekošanas paraugs Latvijas zemniekiem?
http://www.erhvervsbladet.dk/erhvervsklima/2.000-fejl-i-landbrugsstoette-sager

Mēs turpināsim pētīt šos finansējuma jautājumus, arī par Baltic Agro Group A/S Vinkel Alle 1, 9000 Aalborg, jo arī šai lielfirmai ir sakars ar Latviju (Saldus labība un Stendes Labība).
CVR nr.: 25183339
CVR P nr.: 1007395252
Etableringsår: 2000
Registreringsår: 2000
Topledelse: Henrik Klindt Petersen
Bestyrelsesformand: Jørgen Henrik Christensen
Bestyrelsesmedlem: Aksel Nørgaard
Henrik Klindt Petersen