Kopējais lapas skatījumu skaits

sestdiena, 2010. gada 6. marts

Par ĢMO audzēšanu un lietošanu Latvijā

Vai neiešausim paši sev kājā, aizliegdami saviem zemniekiem audzēt ģenētiski modificētu lopbarību? Citu valstu zemnieki to audzēs, jo tas ir ekonomiski ļoti izdevīgi. Viņi ievedīs tonnām ĢM lopbarības Latvijā, lai barotu dāņu (diemžēl arī mūsu) cūkas, bet mūsu zemnieki atkal būs zaudētājos, audzēdami tradicionālās šķirnes. Turklāt, putekšņi un dzīvnieki- pārnēsātāji robežas neievēro. Tāpēc pilnīgi muļķīgi ir atstāt ĢM augu audzēšanas aizliegšanu vai atļaušanu pašvaldību ziņā.
Neapšaubāmi ir tas, ka līdz galam neizpētītā ģenētiski modificētas lopbarības izmantošana, var atstāt neprognozējamu ietekmi uz mūsu pēctečiem, jo sekas var būt redzamas pēc vairākām cilvēku paaudzēm, bet pētījumi, pagaidām, veikti tikai uz pelēm. Arī par prionu, kas ir bojāta gēna radīts proteīns, pāreju no aitām caur gaļas- kaulu miltu cehiem uz govju organismiem un tālāk - uz cilvēku nervu sistēmām, mediķi atskārta tikai post factum. Tad jau izplatījās saslimšana ar Kreicfelda- Jakoba slimību, kuru mūsdienu medicīna atzīst par neārstējamu.
Tāpēc rosinām vispirms aizliegt ģenētiski modificētas lopbarības ievešanu Latvijā! Mēs varam kļūt par ĢM brīvas lauksaimniecības zonu, kas tirgo kvalitatīvu un dārgu pārtiku.

piektdiena, 2010. gada 5. marts

Par mūsu mērķiem

Lai informētu iespējamos sekotājus, paziņojam, ka neesam ne musulmaņi, ne veģetārieši. Mums ir veselīga attieksme pret veselīgu cūkgaļu, kuru izaudzē Latvijas zemnieks, nenodarot pāri ne līdzcilvēkiem, ne dabai, ne lopu labturības principiem.

trešdiena, 2010. gada 3. marts

Daži publiski jautājumi Latvijas zemkopības ministram Jānim Dūklavam

Labdien!

Izstrādājot Latvijas gaļas ražošanas un pārstrādes nozaru darbības uzlabošanas programmu, par vienu no galvenajiem uzdevumiem Jūs minat gaļas un tās produkcijas kvalitātes un ražošanas tehnoloģisko procesu uzlabošanu, kā arī ražošanas un pārstrādes izmaksu samazināšanu. Mums šajā sakarā rodas šādi jautājumi:

13 Iemesli kādēļ nedrīkst pieļaut milzīgu cūkgaļas industrijas objektu celtniecību Latvijas laukos.


Patreizējā situācija Latvijas laukos novedusi pie zemju izpārdošanas dāņu kapitāla firmām, kuras uz tām grasās būvēt milzīgus cūkaudzēšanas kompleksus.

Dānijas valdība maksā atbalsta maksājumus šī biznesa pārcelšanai uz jaunajām ES dalībvalstīm, savas valsts iedzīvotāju protestu un postpadomju valstu nepārdomāto likumu, normatīvu un lētās zemes dēļ.

Šokējoši ir tas, ka šīs ieceres dāņiem palīdz realizēt Latvijā ar vides aizsardzību saistītas iestādes un organizācijas.