Kopējais lapas skatījumu skaits

pirmdiena, 2011. gada 28. marts

Pārdomas pēc 27. marta TV3 raidījuma NEKĀ PERSONĪGA.

Pēc sižeta, kurā kāda dīvaina firma grib Latvijas laukus, bezmaz, piegāzt ar naudu, radās aizdomas, ka mūsu ļaunie murgi turpina pārvērsties realitātē. Dīvaini, ka Latvijā ir tādi iedzīvotāji, kuri, būdami pieauguši cilvēki, nesaprot, ka uz šīs planētas nekas netiek dalīts par velti.

Patreiz notiek intensīva ārvalstnieku cīņa par Latvijas zemi un īpašumiem. Cik maz lielo ražošanas līdzekļu ir atlicis Latvijas pilsoņu īpašumā! Vislielākā sāpe ir par zemi, jo tā ir nācijas neatkarības garants.

Padomijas gados mēs bijām okupēti, bet mums bija cerības, ka okupācijas vara reiz kritīs, kā tas arī notika. Mums ir aizdomas, ka šodien mūsu atgūtā neatkarība ir apdraudēta pavisam nopietni, jo, izpārdodot paši savus īpašumus, mēs jau juridiski leģitīmi atsakāmies būt saimnieki savā zemē.

Kāpēc būtu jāuztraucās par zemes izpārdošanu? Pirmkārt, zeme ir visvērtīgākais ražošanas līdzeklis, jo zaudējot ēkas un firmas, var būvēt un veidot jaunas, ja vien ir zeme. Otrkārt, vecās ES valstis sev pieņem aizvien jaunus industriālo lauksaimniecību ierobežojošus likumus, kas veicina vides atveseļošanu. Dabai un cilvēkiem nedraudzīgās nozares tiek pārceltas pie mums uz Austrumeiropu, kuras pamatiedzīvotāji ar gļēvu valdību un vietējo shēmotāju palīdzību tiek padarīti nabagi un izkliedēti pa pasauli kā lēts darbaspēks. Vietā būšot jāaicina viesstrādnieki no Ķīnas un Āfrikas valstīm. Ir aizdomas, ka Latvija var kļūt par Eiropas "kūtspakaļu", jo jau tagad "investori" cenšas mūsu valdībai diktēt likumus. Atsevišķi deputāti ir pat gatavi tirgot pilsonību!

Kas notiek ar Latvijas mežsaimniecību?! Tā ir nozare, kas ir lielākais mūsu ekonomiskās neatkarības garants. Ar nemitīgām VMD reformām un starptautisku AS LATVIJAS VALSTS MEŽI nomelnošanu, mežsaimniecība tiek novājināta, lai vēl atlikušos gan valsts gan privātos mežus varētu izpirkt ārvalstnieki. Arguments būs - latvieši nemāk saimniekot. Gluži tāpat kā tas notiek ar mūsu lauksaimniecību.

Mēs būtu laimīgi, ja izrādītos, ka mūsu murgi ir tikai lieks pārspīlējums, bet vērojot, kā lielvalstis kārto savas intereses Lībijā, Afganistānā un daudzās citās valstīs, rodas bailes par Latvijas neatkarību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru